Kylling/blomkål i karry

Kylling/blomkål i karry

450g kyllingebryst 13% lage
500g blomkål
18g rød karrypasta
12g soya
185g rødløg
2 fed hvidløg
2 æbler (ca. 230g når det er revet)
200g rød peberfrugt i tern
1½ spsk. god karry
1½ tsk. spidskommen
30g fuldkornshvedemel
8 dl kogende vand
2 bouillonterninger (høns/grøntsag)
100g cheasy a38 naturel 0,1%
Salt, peber og chiliflager fra Urtekram.
30g Becel vegetabilsk olie

Blomkål skæres i små buketter.
Kylling skæres i mindre stykker.
Opvarm 10g olie på en pande – gerne wok – og tilsæt rød karrypasta.
Når olien er varm svitses kylling ved høj varme til det har fået en fin stegeflade.
Tilsæt herefter blomkål og lad blandingen svitse, indtil begge dele er gennemstegt/tilpas møre. Vend med soja.

Riv løg og æble (med skræl) fint.
Pres hvidløg. Opvarm 20g olie i en gryde.
Når olien er varm, svitses karry og spidskommen, løg, hvidløg, æble, og peberfrugt svitses med. Herefter tilsættes mel.
Rør nu det kogende vand i lidt efter lidt. Hvis det klumper, burde disse kunne opløses ved at man pisker lidt kraftigt mens det koger igennem.
Når sovsen er jævn tilsættes resten af vandet og bouillonterningerne.
Kog igennem og tilsæt cheasy. Kog igennem igen.
Når sovsen er som du vil have den, vendes kylling og blomkål heri.
Smag til med salt, peber og chiliflager. Jeg brugte 3 tsk. urtepeber, 2 tsk. chiliflager & 2 tsk wild garlic flagsalt.

Server med nudler eller ris og æbleziki.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 58
  • |
  • Proteiner: 5g
  • |
  • Kulhydrater: 5g
  • |
  • Fedt: 2g

Ca. 4-6 portion(er) , med 255 kalorier pr. portion på ca. 440g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: