Kransekagemasse

Nytårsaften er NU – så måske jeg er en smule sent ude med opskriften. Men det gør den ikke mindre lækker – & mon ikke der dukker endnu en anledning til kransekage op?!

Kransekagemasse - kransekagestænger

60g pasteuriserede æggehvider
120g Sukrin Gold
100g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kransekagen)
400g Odense Marcipan

Pisk æggehvide & sukrin i 5 minutters tid, indtil det er blevet cremet & luftigt.
Stil æggemassen på køl i ca. 30 min, så sukrinen kan blive opløst helt.
Del marcipanen i mindre stykker i en skål.
Tag æggemassen ud af køleskabet & giv det et hurtigt pisk.
Bland marcipan, æggemasse & mandelmel sammen. Jeg gav det en hurtig tur med dejkrogene på piskeriset & æltede så resten sammen.
Lad massen hvile indpakket i husholdningsfilm i 30 min.

Nu kan du vælge endten at lave traditionelle kransekagestænger, eller små petitfours.
For at lave stængerne ruller du nogle mindre pølser & giver dem en trekantet form med fingerspidserne (dyppet i vand).
For at lave små petitfours laver du mindre kugler af massen, trykker dem lidt flade & laver en udhuling i midten med en finger (dyppet i vand). Udhulingen kan du så enten fylde med marmelade, bær, nødder eller nougat.

Bages ved 200g (ikke varmluft) i 10-14 min. alt efter deres størrelse. Hold godt øje med dem i ovnen, de skal blive let gyldne!

Nu kan du vælge at spise dem som de er, pynte med chokolade eller glasur.

Kransekagemasse - petitfour med syltetøj

Kransekage pyntet op til fest:
Kransekage pyntet op til fest

Hverken marmelade, chokolade eller anden pynt/fyld er med i beregningen af næringsværdierne.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 357
  • |
  • Proteiner: 15g
  • |
  • Kulhydrater: 42g
  • |
  • Fedt: 21g

Ca. Mange portion(er) , med - kalorier pr. portion på ca. -g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: