Koldhævede ruggryns minibrød


Opskrift på fiberrige ruggryns minibrød, med kun 187 kalorier pr. 100g.

Koldhævede ruggryns minibrød

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 187
Kulhydrater: 76 %
Proteiner: 11 %
Fedt: 13 %


Ca. 8 portion(er)
Ca. portions størrelse: 100 g
Ca. 187 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Emneord: Tilbehør
Udgivet i december, 2012
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

12g gær
5 dl koldt vand
2 tsk. fint salt
15g Becel vegetabilsk rapsolie
150 g økologiske ruggryn fra Kornkammeret
40g fiberfin
200g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
60g fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet & bland resten af ingredienserne i med en grydeske.
Stilles overdækket til hævning i køleskabet natten over.

Lav en skål med vand, som du kan dyppe hænderne i & form så nogle små brød (8 stk.) af dejen.
Husk at dyppe hænderne i vandet imellem hvert brød, så hænger dejen ikke fast i dine hænder & intet dej går til spilde.

Koldhævede ruggryns minibrød

Bages ved 225g (ikke varmluft) i ca. 25 min.

Koldhævede ruggryns minibrød

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.