Kold morgengrød med skyr

Jeg elsker min havregrød – det er bare den bedste måde at starte dagen på! Men jeg er ikke den store fan af at skulle stå & lave det hver morgen – og så er det da smart at man kan lave en kold udgave, som er nok til alle 5 hverdage (+ en enkelt “snack”)…

Kold morgengrød med skyr

135g grovvalsede havregryn
100g rugflager fra Urtekram
40g solsikkekerner
40g græskarkerner
60g rosiner
50g svesker fra Sunsweet, skåret ud i mindre tern
50g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
600 ml. skummetmælk
300g Cheasy skyr med pære & vanilje (alm. neutral skyr kan også bruges, jeg er bare vild med denne smag)

Rør de tørre ingredienser godt sammen, og tilsæt mælk + skyr.
Stilles på køl (med låg på) natten over, og dagen efter har du vupti, en lækker nem morgenmad.
Server med lidt frisk frugt, nødder eller ekstra skyr (ikke med i kalorieberegningen).

Kold morgengrød med skyr
De tørre ingredienser blandet sammen.

Kold morgengrød med skyr
De våde ingredienser, rørt i.

Kold morgengrød med skyr
Nu har det stået og hygget sig hele natten.

Kold morgengrød med skyr

Kold morgengrød med skyr
Serveret med revet pære, skyr & et drys kanel.

Bonus-info: det bliver vanvittig godt, hvis det lige får et enkelt minut i microovnen før servering – jeg fandt ud af at jeg savnede den varme grød…

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 125
  • |
  • Proteiner: 7g
  • |
  • Kulhydrater: 15g
  • |
  • Fedt: 3g

Ca. 6 portion(er) , med 362 kalorier pr. portion på ca. 290g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: