Kold morgengrød med skyr
Jeg elsker min havregrød – det er bare den bedste måde at starte dagen på! Men jeg er ikke den store fan af at skulle stå & lave det hver morgen – og så er det da smart at man kan lave en kold udgave, som er nok til alle 5 hverdage (+ en enkelt “snack”)…
135g grovvalsede havregryn
100g rugflager fra Urtekram
40g solsikkekerner
40g græskarkerner
60g rosiner
50g svesker fra Sunsweet, skåret ud i mindre tern
50g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
600 ml. skummetmælk
300g Cheasy skyr med pære & vanilje (alm. neutral skyr kan også bruges, jeg er bare vild med denne smag)
Rør de tørre ingredienser godt sammen, og tilsæt mælk + skyr.
Stilles på køl (med låg på) natten over, og dagen efter har du vupti, en lækker nem morgenmad.
Server med lidt frisk frugt, nødder eller ekstra skyr (ikke med i kalorieberegningen).
De tørre ingredienser blandet sammen.
De våde ingredienser, rørt i.
Nu har det stået og hygget sig hele natten.
Serveret med revet pære, skyr & et drys kanel.
Bonus-info: det bliver vanvittig godt, hvis det lige får et enkelt minut i microovnen før servering – jeg fandt ud af at jeg savnede den varme grød…
- Næringsværdi pr. 100g:
- Kalorier: 125
- |
- Proteiner: 7g
- |
- Kulhydrater: 15g
- |
- Fedt: 3g
Ca. 6 portion(er) , med 362 kalorier pr. portion på ca. 290g .