Kartoffelbrød
325g kartoffler
2½ dl vand
13g gær
430g hvedemel
1 tsk. salt
Skræl og kog kartoflerne, mos dem.
Rør gæret op i lunkent vand, tilsæt salt og det meste af melet.
Ælt kartoflerne i dejen og tilsæt mel efter behov.
Dejen hældes i en brødform, og sættes til hævning tildækket i 1½ time.
Pensl med vand & bag i 40-50 min. på 180g (ikke varmluft).
Lad brødet køle helt af, ellers er det meget svampet.
Servér evt. med tunmousse (ikke med i kalorieberegningen).
- Næringsværdi pr. 100g:
- Kalorier: 193
- |
- Proteiner: 6g
- |
- Kulhydrater: 41g
- |
- Fedt: 1g
Ca. 16 portion(er) , med 106 kalorier pr. portion på ca. 55g .
Skriv et svar