Kartoffelbrød

Kartoffelbrød

325g kartoffler
2½ dl vand
13g gær
430g hvedemel
1 tsk. salt

Skræl og kog kartoflerne, mos dem.
Rør gæret op i lunkent vand, tilsæt salt og det meste af melet.
Ælt kartoflerne i dejen og tilsæt mel efter behov.
Dejen hældes i en brødform, og sættes til hævning tildækket i 1½ time.
Pensl med vand & bag i 40-50 min. på 180g (ikke varmluft).

Lad brødet køle helt af, ellers er det meget svampet.
Servér evt. med tunmousse (ikke med i kalorieberegningen).

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 193
  • |
  • Proteiner: 6g
  • |
  • Kulhydrater: 41g
  • |
  • Fedt: 1g

Ca. 16 portion(er) , med 106 kalorier pr. portion på ca. 55g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: