Kartoffelæggekage med broccoli

Fantastisk æggekage – super nem og meget mættende. Kan enten spises som den er, eller som tilbehør.

kartoffelæggekage med broccoli

1kg nye danske kartofler
190g rødløg i tern
250g skyllet broccoli i mindre buketter
10g Psyllium fra Finax
4 tsk. salt
3 tsk. peber
2 tsk. chiliflager
1 dl. skummetmælk
5g citronolie (alm. olie kan også bruges, det her giver bare en god smag)
8 store æg (410g)
255g Cheasy hytteost 1½ % (det var hvad jeg fik ud af en pakning på 250g)

Snit kartoflerne ultra-tyndt (jeg brugte mit mandolinjern – pas på fingrene)
Kog kartoffelskiverne i ca. 10 minutter. Kom løgtern og broccoli buketter i gryden, og kog videre i godt 5 minutter.
Pisk æg, krydderier, mælk, olie og hytteost sammen.
Kom grøntsagerne i et ildfast fad.
Hæld æggemassen over & sørg for at det kommer godt ned omkring grøntsagerne (vip lidt op i det hele med en gaffel).
Varmes i ovnen ved 180g varmluft i 40 minutter.

kartoffelæggekage med broccoli

kartoffelæggekage med broccoli

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 76
  • |
  • Proteiner: 29%
  • |
  • Kulhydrater: 57%
  • |
  • Fedt: 14%

Ca. 8 portion(er) , med 205 kalorier pr. portion på ca. 270g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: