Kartoffel-tun frikadeller


Opskrift på skønne frikadeller i en frisk sommer-variant, med kun 135 kalorier pr. 100g.

Kartoffel-tun frikadeller

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 135
Kulhydrater: 52 %
Proteiner: 32 %
Fedt: 16 %


Ca. 3 portion(er)
Ca. portions størrelse: 150 g
Ca. 203 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i juni, 2013
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

400g skrællede kartofler i skiver
170g Amanda tunfisk i vand (3 dåser, drænet vægt)
5g frisk, hakket persille
Citronskal fra ½ citron (1g)
1 tsk. friskpresset citronsaft
1½ tsk. urtesalt fra Urtekram
1½ tsk. krydderpeber fra Urtekram
10g Becel vegetabilsk olie

Fremgangsmåde

Kog kartoffelskiverne i 15 min.
Hæld vandet fra & mos kartoflerne.
Tilsæt den drænede tun, persille, citronskal, citronsaft & krydderier.
Rør godt rundt.
Varm olien op på en god slip-let-pande & steg dellerne til de er gyldne & sprøde.
Jeg fik 13 frikadeller ud af denne portion “fars”.

Servér f.eks. med squash fritter & en god dressing.

Kartoffel-tun deller og squash-fritter med dressing

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.