Kartoffel-gulerodssuppe
Suppe-tiden nærmer sig, og dét er jeg slet ikke ked af. Det mætter skønt & så er det bare proppet med sundhed & varme…
400g gulerødder, skrællet & skåret i 2 cm. skiver
600g bagekartofler, skrællet & skåret i 2 cm. skiver
145g rødløg
2 tsk. stødt ingefær (jeg havde ikke lige noget friskt på lager)
2 fed presset hvidløg
1 frisk rød chili
1 spsk. Becel vegetabilsk olie
1 liter grøntsagsbouillon
frisk koriander
1 lime
citronsalt & krydderpeber
Varm olien op i en tykbundet gryde og svits hvidløg og chili, sammen med ingefær.
Tilsæt kartofler, gulerødder & løg lad det hele stege i ca. 5-6 min. til grøntsagerne netop har taget lidt farve.
Hæld bouillonen over, læg låg på og lad suppen simre i ca. 45 min. til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen med stavblender.
Smag til med salt, peber og lime og servér suppende rygende varm, pyntet med frisk koriander og evt. lidt ekstra chili + en rigtig god bolle.
- Næringsværdi pr. 100g:
- Kalorier: 53
- |
- Proteiner: 1g
- |
- Kulhydrater: 11g
- |
- Fedt: 1g
Ca. 4-6 portion(er) , med 170 kalorier pr. portion på ca. 320g .
Skriv et svar