Kartoffel-gulerodssuppe

Suppe-tiden nærmer sig, og dét er jeg slet ikke ked af. Det mætter skønt & så er det bare proppet med sundhed & varme…

Kartoffel-gulerodssuppe

400g gulerødder, skrællet & skåret i 2 cm. skiver
600g bagekartofler, skrællet & skåret i 2 cm. skiver
145g rødløg
2 tsk. stødt ingefær (jeg havde ikke lige noget friskt på lager)
2 fed presset hvidløg
1 frisk rød chili
1 spsk. Becel vegetabilsk olie
1 liter grøntsagsbouillon
frisk koriander
1 lime
citronsalt & krydderpeber

Varm olien op i en tykbundet gryde og svits hvidløg og chili, sammen med ingefær.
Tilsæt kartofler, gulerødder & løg lad det hele stege i ca. 5-6 min. til grøntsagerne netop har taget lidt farve.
Hæld bouillonen over, læg låg på og lad suppen simre i ca. 45 min. til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen med stavblender.
Smag til med salt, peber og lime og servér suppende rygende varm, pyntet med frisk koriander og evt. lidt ekstra chili + en rigtig god bolle.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 53
  • |
  • Proteiner: 1g
  • |
  • Kulhydrater: 11g
  • |
  • Fedt: 1g

Ca. 4-6 portion(er) , med 170 kalorier pr. portion på ca. 320g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: