Kardemommesmåkager

Skønne krydrede julesmåkager med lime.

Kardemommesmåkager

65g Becel pro-activ
160g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
30g fiberfin
50g Perfect Fit fra isis
1 knivspids salt
Saft & skal fra en lime
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
15g vand
Sukrinmelis (læs her hvordan du laver din egen sukrinmelis & sparer penge)

Smelt Becel & lad det køle en smule af.
Bland imens alle de andre tørre ingredienser i en skål.
Tilsæt limesaft, vand & Becel & saml så godt som muligt med en gaffel.
Dejen skal begynde at smuldre sig sammen.

Kardemommesmåkager - smuldret dej

Saml nu dejen med dine hænder, det kan godt lade sig gøre – går det helt galt kan du altid tilsætte en smule mere vand.

Kardemommesmåkager - samlet dej

Mas nu nogle dejklumper imellem dine håndflader & form dem som småkager (13 stk.)

Kardemommesmåkager - før bagning

Bages midt i ovnen på 200g (ikke varmluft) i 12-15 min.
Drys med en smule sukrinmelis, når kagerne er ude af ovnen.

Kardemommesmåkager - ingredienser

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 291
  • |
  • Proteiner: 5g
  • |
  • Kulhydrater: 41g
  • |
  • Fedt: 9g

Ca. 13 portion(er) , med 61 kalorier pr. portion på ca. 21g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: