Om denne opskriftsamling

I et ivrigt forsøg på at få styr på vægten, er jeg gået hen og blevet kalorieaktivist (hvis der findes nogle sådan). Jeg orker ikke sindsyge slankekure, at leve af pulver eller konstant at føle afsavn.

Der skal også stadig være energi til træningen, derfor er det vigtigt for mig at jeg spiser så korrekt/godt/fornuftigt som muligt.

Og dét er der jo pænt mange meninger om hvordan man gør. Jeg skal ikke kunne sige hvad der er det mest rigtige – jeg er trods alt ikke læge. Men jeg har fundet ud af, at det er det helt rigtige for mig, at være kalorie-aktivist!

Mine opskrifter er et mix af andres lækre opskrifter – ofte gerne med et tvist af mine egne ændringer, samt retter jeg selv får stykket sammen. Jeg skal nok gøre mit bedste for at linke til de opskrifter jeg har fundet inspiration fra, men det er desværre ikke alle jeg kan huske. Nogle opskrifter har været samlet i noter på min iPad, og der har jeg desværre ikke gemt links til de oprindelige.

Formålet med min samling af opskrifter er først og fremmest for min egen skyld – det er lidt af en tidsrøver hele tiden at skulle fare rundt på nettet og på iPad’en efter opskrifter, og nu kan jeg samle dem jeg synes om ét sted.

Mit fokus er ikke nødvendigvis på at min mad skal være speciel fedtfattig, fri for kulhydrater eller lignende. For mig er kalorierne de “vigtige”, det er de små røvere jeg forsøger at holde styr på.

Hvis du er interesseret i selv at finde frem til, hvor mange kalorier du bør indtage dagligt, så har jeg benyttet mig af denne beregner.

Og så skal der altså være plads til lidt fy-mad en gang imellem, så der dukker nok også nogle opskrifter op i den kategori…

Det skal måske lige nævnes at mine beregninger af kalorier, proteiner m.m. måske ikke var helt eksakte i den første måneds tid. Jeg skal nok sørge for at få dem opdateret bedst muligt. Men sandheden er at jeg ikke var helt så nøjeregnende til at begynde med, men nu har fundet en mere effektiv beregner. Så lad venligst være med at gå i selvsving, hvis du finder frem til andre tal end mig.

Lige en lille fodnote: de opskrifter jeg ligger herind er alle nogen som jeg selv synes smager rigtig, rigtig godt – og tro mig, jeg har været ude i nogle knap så vellykkede forsøg, som ikke er dokumenteret her…

Update primo september 2012:
Jeg har tilføjet et tag “kalorielet”, i min verden er det kalorielet, hvis der er under 150 kalorier pr. 100g!