Jordbær-chia topping til skyr

Der dukker flere og flere typer topping til skyr op i forretningerne, og jeg har ikke lige stor tiltro til dem alle. Hvis de er erklæret sunde af producenten, så synes jeg ikke at de (bl.a. “Ovenpå”) smager godt, og ellers er de gerne stoppet til med tilsat sukker. Derfor er det da bare at lave sin egen super-duper-sunde version, det er simpelthen SÅ let…

Jordbær-chia topping til skyr

700g skyllede jordbær uden blomst, skåret i både
2 små vaniljestænger
100 ml. vand
10g Perfect Sød fra Easis
50g chiafrø
5g Atamon (+ til at skylle syltetøjsglasset)

Kom jordbærene i en gryde.
Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, kom kornene over til jordbærene.
Halvér vaniljestængerne og kom dem i gryden.
Tilsæt vand og Perfect Sød.
Kog op og lad små-simre i 20 minutter.
Sørg for at få most de fleste af bærene med en grydeske (jeg synes det er synd at blende dem helt ud).
Tilsæt chiafrø – rør godt rundt og lad massen afkøle til under kogepunktet.
Tilsæt Atamon & hæld derefter toppingen i atamon-skyllede syltetøjsglas.
Køl helt ned i køleskab (du behøver ikke at fjerne vaniljestængerne – bare husk at spise udenom dem).

Denne topping kan så absolut også bruges til kager, lagkager, oven på havregrød eller hvad der nu lige måtte være behov for af sød, sund tilbehørs-guf…

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 54
  • |
  • Proteiner: 78%
  • |
  • Kulhydrater: 11%
  • |
  • Fedt: 11%

Ca. Mange portion(er) .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: