Hyldeblomstsaft (koncentrat)

Hyldeblomstsaft er så absolut én af mine favoritter – og en klar indikator på at nu er sommeren endelig kommet…

Hyldeblomstsaft

Ca. 30 hyldeblomstskærme (det skal gerne svare til 500-600g blomster, når stilkene er klippet helt fra)
125g Perfect Sød fra isis
3 økologiske citroner
1 vaniljestang
40g citronsyre
1½ liter vand
Evt. Atamon

Skyl blomsterne meget grundigt og lad dem dryppe af.
Klip blomsterne fra stilkene og ned i en stor skål eller gryde.
Kog vandet.
Skær citronerne i tynde skiver og skrab kornene fra vaniljestangen.
Hæld det kogende vand over blomsterne, tilsæt Perfect Sød, citroner, vaniljekorn, citronsyre og resten af den hele vaniljestang.
Rør rundt og stil på køl under et låg i 4-5 dage. Rør af og til.

Hyldeblomstsaft

Når saften har trukket i 4-5 dage skal den hældes igennem et klæde, for at si alt fra.
Nu kan der tilsættes Atamon, hvis ikke du forventer at bruge al saften lige med det samme. Følg anvisningen på flasken ift. hvor meget saft der er.
Hæld på rene flasker & opbevar koldt. Der kan også laves isterninger af saften, så er de lige til at tilsætte et glas hvidvin e.l.

Der bliver ca. 2 liter koncentrat af denne portion.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 0
  • |
  • Proteiner: 0
  • |
  • Kulhydrater: 0
  • |
  • Fedt: 0

Ca. Mange portion(er) .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: