Hot kyllingegryde med perlebyg & bønner


Opskrift på virkelig lækker, godt varmende + mættende kyllingeret, med kun 74 kalorier pr. 100g.

Hot kyllingegryde med perlebyg & bønner

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 74
Kulhydrater: 54 %
Proteiner: 26 %
Fedt: 20 %


Ca. 6 portion(er)
Ca. portions størrelse: 440 g
Ca. 326 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Emneord: Kalorielet
Udgivet i november, 2013
Opdateret i august, 2021

Dét her er én af mine egne absolutte favoritter! Prøv den, kyllingegryden smager fantastisk, er nemt at lave, er proppet med sundhed & er supernem lige at fryse ned & tø op igen…

Ingredienser

25g Becel vegetabilsk rapsolie
515g hakket kyllingekød 3-6%
2 løg, skåret i grove tern (ca. 185g)
5 fed hvidløg, i skiver (ca. 10g)
1 rød chili, uden kerner & skåret i små stykker
350g gulerødder, skrællet & i skiver
2 peberfrugter, skåret i grove tern (ca. 380g)
5-6 tomater, skåret i grove tern (ca. 520g)
1 liter kogende vand
2 hønsebouillonterninger
200g perlebyg
1 hel kanelstang
1 par dråber Perfect Sød fra Easis
170g majs
230g røde kidneybønner i vand, drænet & skyllet (Bon Appetit)

Hot kyllingegryde med perlebyg & bønner - ingredienser

Krydderiblanding

5 tsk. urtesalt fra Urtekram
4 tsk. urtepeber fra Urtekram
3 tsk. knust spidskommen fra Urtekram
2 tsk. oregano fra Urtekram
2 tsk chiliflager fra Urtekram

Fremgangsmåde

Hæld 10g olie i en varm gryde, tilsæt halvdelen af krydderiblandingen & brun kyllingen.
Tag kyllingen op af gryden & stil det til side.
Hæld 15g olie i gryden, tilsæt resten af krydderiblandingen & svits løgene.
Tilsæt hvidløg + chili, & lad det svitse et par minutter.
Tilsæt gulerødder, peberfrugter & tomater – vend godt rundt & lad stege i små 5 minutter.
Tilsæt kogende vand, bouillonterninger & den hele kanelstang.
Bring i kog & lad simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt perlebyg, vend godt rundt, kog op & lad simre i 15 minutter under låg.
Fisk kanelstangen op, tilsæt kylling, bønner & majs, kog op & lad simre i 15 minutter under låg.
Smag evt. til med mere salt, peber & chili
Sluk for komfuret & lad retten hvile i ca. 10 minutter uden låg før servering.

Hot kyllingegryde med perlebyg & bønner - hviletid

Servér kyllingegryden med en klat skyr & drys med persille (ikke med i kalorieberegningen).

Jeg har også lavet en version med grønne linser, i stedet for perlebyg. Den er også ret fantastisk!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.