Hindbærkage

Opskrift på utrolig lækker, “konditor-agtig” hindbærkage.

Hindbærkage

Kagebund

1 stor squash (den skal være så stor at der er 150g tilbage, når den er skrællet & uden kerner)
70g skummetmælkspulver
70g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
5g fiberHUSK
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljeessens
1 tsk. mandelessens
2 tsk. Perfect Sød fra isis
4 tsk. vand

Kagecreme

300g frosne hindbær (35 kcal pr. 100g)
8½ tsk. gelatinpulver
3 tsk. Perfect Sød fra isis
Korn fra 2 vaniljestænger
300g cheasy a38 naturel 0,1%
200g pisket Milda cremefine 19%

Gelé

160g frosne hindbær (35 kcal pr. 100g)
2 spsk. vand
2 tsk. gelatinpulver
2 tsk. Perfect Sød fra isis

Drys

5g fedtfattig kakao fra Urtekram

Fremgangsmåde:

Tag cheasy ud af køleskabet, vej det af i en skål & dæk den til – det må ikke være for koldt, når det skal bruges.
Skræl squashen og fjern kerner + trevler inden den rives groft – vej 150g revet squash af.
Resten af ingredienserne til dejen blandes i og det hele røres godt sammen, til squashen afgiver væde.
Tilsæt evt. 1-2 tsk koldt vand, hvis det er nødvendigt.
Fór en springform med bagepapir – også op af kanten.
Sæt formen midt i ovnen ved 175 grader i 25-30 min.
Stil kageformen med bunden ind i køleskabet.

Hindbærkage - bunden før bagning

Hindbærkage - bunden efter bagning

Kog bærene til kagecremen op & sørg for at mose dem helt ud – lad det koge i mindst et par minutter.
Tilsæt gelatinpulver & vær i den grad sikker på at det bliver pisket godt ud i bærene, ellers får du nogle mystiske klumper i din creme.
Lad bærene køle en smule af.
Rør nu cheasy, bær, Perfect Sød & vaniljekorn sammen.
Pisk milda godt & rør det i cremen.
Tag kagebunden ud af køleskabet & hæld cremen på.
Stil på køl igen, i mindst en god times tid.

Hindbærkage - med cremen

Kog bærene til geléen op sammen med vandet + Perfect Sød, sørg for at mose bærene helt ud – lad det koge i mindst et par minutter.
Tilsæt gelatinpulver & vær sikker på at det bliver pisket godt ud i bærene, ellers får du nogle mystiske klumper i din gelé.
Lad det svale en smule af, så det ikke er damp-kogende mere.
Tag kagen ud af køleskabet & hæld geléen over.
Stil på køl igen i et par timer.

Umiddelbart før servering, drysses der kakao ud over kagen – og voilà en lækker kage…

Denne her kage har næsten samme bund som min helt fantastiske jordbærkage – og mit bedste gæt er at den bund kan bruges på mange forskellige måder…

Hindbærkage - med kakaodrys

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 91
  • |
  • Proteiner: 4g
  • |
  • Kulhydrater: 11g
  • |
  • Fedt: 3g

Ca. 12 portion(er) , med 95 kalorier pr. portion på ca. 105g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: