Hindbærhapsere – konfekt (grundmasse)


Opskrift på lækker, saftig konfekt - helt uden sukker, med 277 kalorier pr. 100g.

Hindbærhapsere – konfekt (grundmasse)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 277
Kulhydrater: 56 %
Proteiner: 8 %
Fedt: 36 %


Ca. 50 portion(er)
Ca. portions størrelse: 13 g
Ca. 36 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage | Snacks
Emneord: "Sundt" slik | Jul | Konfekt
Udgivet i december, 2012
Opdateret i august, 2021

De her kugler smager simpelthen så saftigt og lækkert, at jeg sjældent har oplevet noget lignende – og så er de jo lidt af en fest at kigge på…

Ingredienser

1 lille bakke friske hindbær (125g)
105g dadler uden sten
250g tørrede økologiske abrikoser
95g mandler (m. skal)
20g carob fra Urtekram (carob fremstilles af fintmalede økologiske og ristede Johannesbrødsfrugter. Bælgene ristes og formales til et gyldent, kakao-lignende pulver, der anvendes som et alternativ til kakao. )
50g kokosmel
20g havregryn
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)

Fremgangsmåde

Varm hindbær i 5 minutters tid i en gryde.
Blend alt sammen i en foodprocessor – husk at sørge for at få alt med.
Stil på køl i mindst en times tid.
Rul ud til kugler (jeg fik 50 kugler ud af denne portion) – og selv om du evt. vil arbejde lidt videre med kuglerne, så er det nemmeste at de alle bliver rullet til kugler på én gang, stilles på køl & tages ud lidt ad gangen når de enten skal rulles eller dyppes.

Og nu skal du til at tage nogle valg!
Vil du spise dem som de er (de smager skønt)?!
Eller vil du arbejde lidt videre med dem?

Følgende er ikke med i beregningerne – nogle gange skal man bare give slip & give sig selv lov til at nyde lige præcis dét man har lyst til. Man kan jo altid gå en rask tur i sneen, hvis man er bange for at alt for meget sætter sig på sidebenene…

Jeg har lavet to versioner ud over grund-massen. Én hvor kuglerne er rullet i farvet kokosmel & én hvor kuglerne er dyppet i god smeltet chokolade & drysset med farvet kokosmel.

For at få den fine farve på kokosmelen, er det bare at blande kokosmel & frugtfarve – jeg valgte en rød farve, da det jo er hindbærhapsere jeg har gang i. Når det er blandet sammen, så lad det lige trække lidt ind, før du begynder at arbejde med det.

HIndbærfarvet kokos

Tag nu det antal kugler du gerne vil have rullet i kokosmel, tril dem i den farvede kokos & giv dem lige et rul med hænderne, for at trykke kokos helt fast.

Hindbærhapsere, rullet i farvet kokos

Vil du hellere kaste lidt chokolade i spil, skal du smelte den efter anvisning på posen/pakken.
Dyp det antal kugler du ønsker (én ad gangen), sæt kuglerne på noget bagepapir & drys med lidt af den farvede kokos.
Stil på køl i ½ til en hel time.

Hindbærhapsere i chokolade med kokosdrys

Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder på køl, de kan nok godt holde sig en uges tid – hvis ellers du kan lade være med at spise dem alle på én gang.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.