Havregrød med gulerod, toppet med skyr, dadler og hasselnødder


Opskrift på endnu en omgang havregrød, med kun 59 kalorier pr. 100g.

Havregrød med gulerod, toppet med skyr, dadler og hasselnødder

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 59
Kulhydrater: 65 %
Proteiner: 24 %
Fedt: 11 %


Ca. 1 portion(er)
Ca. portions størrelse: 450 g
Ca. 266 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Morgenmad
Emneord: Grød | Kalorielet
Udgivet i februar, 2013
Opdateret i august, 2021

Endnu en morgengrøds-variant, jeg havde et par gulerødder der lå og råbte af mig i køleskabet & så måtte de jo hellere blive brugt….

Ingredienser

35g Ota havregryn
200 ml vand
50g revet gulerod (100g i alt – men det skal ikke koges med alt sammen)
et lille drys salt
10g skummetmælk

Fremgangsmåde

Kom havregryn, vand, 50g gulerod & et lille drys salt i en gryde.
Kog det til en lind grød & tilsæt skummetmælk til sidst.

Havregrød med gulerod, i gryden
Havregrød med gulerod - færdig grød

100g Levevis skyr
30g revet gulerod
et par dryp Perfect Sød fra Easis
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. kardemomme

Rør skyr, 30g gulerod, Perfect Sød, kanel & kardemomme sammen.

3 dadler uden sten, skåret i mindre stykker (17g)
1g hasselnøddeflager
20g revet gulerod
Kanel til drys

Hæld grøden i en tallerken, top med skyr-creme, drys med dadler & hasselnøddeflager, drys med kanel.

Havregrød med gulerod - pyntet grød

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.