Gullasch


Opskrift på lækker gullasch, med kun 69 kalorier pr. 100g.

Gullasch

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 69
Kulhydrater: 50 %
Proteiner: 25 %
Fedt: 25 %


Ca. 5-6 portion(er)
Ca. portions størrelse: 500 g
Ca. 345 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i marts, 2013
Opdateret i august, 2021

Skøn simreret, der giver både varme og lækker mæthed.

Ingredienser

10g Becel vegetabilsk olie
340g gullashkød (oksekød mellemskært)
110g rødløg
2 store spsk. paprika
15g fuldkornshvedemel (319 kcal pr. 100g)
1 ds. hakkede tomater (20 kcal pr. 100g)
1½ dl. oksebouillon
520g kartofler
1½ tsk. knust spidskommen fra Urtekram
1 tsk. chiliflager fra Urtekram
330g gulerod
110g pastinak
5g presset hvidløg
330g rød peberfrugt (2 stk.)
2-3 laurbærblade
Vand (250ml & 200ml)
Salt+ peber (jeg brugte 5 tsk. salt & 6 tsk. peber)

Fremgangsmåde

Pil & hak løget fint.
Skræl kartoflerne & skær dem i store tern (hvis du som jeg brugte nogle store kartofler, er de alm. størrelse så bare lad dem være hele).
Skræl gulerod + pastinak & skær dem i tykke skiver.
Fjern kerner fra peberfrugten & skær den i strimler.

Varm olien op i en gryde & brun kødet af.
Tilsæt løg + hvidløg & lad stege til løgene er blanke.
Tilsæt paprika & mel – rør godt rundt.
Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon, kartofler, spidskommen & chiliflager.
Tilsæt 250ml vand & bring i kog under omrøring.
Lad simre ved svag varme i to timer.
Tilsæt gulerod, pastinak, hvidløg, rød peber & laurbærblade.
Tilsæt 200ml vand, bring i kog igen.
Lad simre igen i ½ – 1 time.
Smag til med salt & peber.

Servér med en klat skyr & drys med basilikum.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.