Gulerodskage med rosiner og hasselnødder

I kantinen, i den bygning hvor mit arbejde ligger, laver de noget nær verdens bedste kage. Men den sidder ikke løst på dem, og vi får den (hvis vi er heldige) maks et par gange om året. Det er dog lykkedes at få vristet opskriften ud af en forsvarsløs dame, & nu har den været igennem min modificerings-mekanisme – jeg kan simpelthen ikke arbejde med tonsvis af sukker & olie…
Prøv den – den er LÆKKER!

Gulerodskage med rosiner og hasselnødder

2 æg str. L/XL (ca. 118g i alt)
50g Sveskegrød kalorielet fra Skælskør Frugtplantage (50 kcal pr. 100g – erstatter et ekstra æg, og du kan ikke smage at det er der)
50g Becel pro-activ (smeltet)
50 ml vand
140g hvedemel (ja, jeg løb tør for min glutenfri Jytte, så der er brugt helt alm. hvedemel til denne kage – i hvert fald indtil jeg får bagt igen & ændret opskriften)
10g fiberHUSK
115g Perfect Fit fra isis
½ tsk. vanilje (IKKE vaniljesukker, alternativ kan anvendes korn fra 1 vaniljestang)
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1/4 tsk. salt
275g fintrevne gulerødder
50g rosiner, Sun Maid
50g hasselnødder

Stil rosinerne i blød i noget vand (så bliver de ikke tørre under bagningen).
Varm nødderne, enten i ovnen eller på en pande – det bringer en dejlig smag frem.
Når nødderne er kølet af, hakkes de groft – de skal ikke meget mere end halveres.
Pisk æg, sveskegrød, Becel & vand godt sammen.
Tilsæt mel, fiber, vanilje, kanel, bagepulver, natron & salt – pisk godt.
Tag rosinerne op af vandet & lad dem dryppe af.
Vend rosiner & nødder i dejen (ikke piske).
Vend gulerødder i dejen (ikke piske).
Beklæd en springform eller lignende med bagepapir & hæld dejen i formen.
Bages ved 175g (ikke varmluft) i ca. 45 min.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 185
  • |
  • Proteiner: 5g
  • |
  • Kulhydrater: 20g
  • |
  • Fedt: 7g

Ca. 12 portion(er) , med 133 kalorier pr. portion på ca. 72g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: