Gulerodsboller


Opskrift på lækre gulerodsboller, med kun 184 kalorier pr. 100g.

Gulerodsboller

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 184
Kulhydrater: 81 %
Proteiner: 12 %
Fedt: 7 %


Ca. 14 portion(er)
Ca. portions størrelse: 59 g
Ca. 109 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Udgivet i august, 2012
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

25g gær
3½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
25g Cheasy A38 Naturel
50g fuldkornshvedemel
25g grahamsmel
25g grove økologiske havregryn
75g groftrevet gulerod
390g hvedemel (jeg lavede mel-sammenskudsgilde, da jeg ikke havde nok hvedemel: 255g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen), 105g majsmel fra Urtekram, 30g fuldkornsrismel)

Fremgangsmåde

Opløs gær i lunkent vand.
Tilsæt yoghurt og rør godt.
Tilsæt gulerødder og rør godt.
Tilsæt salt, fuldkornshvedemel, grahamsmel & havregryn.
Ælt hvedemelet (eller den fine blanding af mel) i dejen.
Stil til hævning et lunt sted, med et viskestykke over i 30 min.
Form til boller (jeg lavede 14 forholdsvist små boller ud af det), hæv igen under et viskestykke i 30 min.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.