Gulerodsboller

Gulerodsboller

25g gær
3½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
25g Cheasy A38 Naturel
50g fuldkornshvedemel
25g grahamsmel
25g grove økologiske havregryn
75g groftrevet gulerod
390g hvedemel (jeg lavede mel-sammenskudsgilde, da jeg ikke havde nok hvedemel: 255g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen), 105g majsmel fra Urtekram, 30g fuldkornsrismel)

Opløs gær i lunkent vand.
Tilsæt yoghurt og rør godt.
Tilsæt gulerødder og rør godt.
Tilsæt salt, fuldkornshvedemel, grahamsmel & havregryn.
Ælt hvedemelet (eller den fine blanding af mel) i dejen.
Stil til hævning et lunt sted, med et viskestykke over i 30 min.
Form til boller (jeg lavede 14 forholdsvist små boller ud af det), hæv igen under et viskestykke i 30 min.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 184
  • |
  • Proteiner: 5g
  • |
  • Kulhydrater: 37g
  • |
  • Fedt: 1g

Ca. 14 portion(er) , med 109 kalorier pr. portion på ca. 59g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: