Gryderet med blomkålsris og rejer


Opskrift på lækker gryderet, med kun 67 kalorier pr. 100g.

Gryderet med blomkålsris og rejer

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 67
Kulhydrater: 26 %
Proteiner: 35 %
Fedt: 39 %


Ca. 4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 387 g
Ca. 259 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i marts, 2013
Opdateret i august, 2021

Dejligt mættende & cremet fiskeret, fyldt med lutter gode sager & et skønt chili-tvist….

Ingredienser

1 blomkål (315g afskårede buketter)
8g hvidløg
100g løg
250g afrensede champignon
240g squash
200g broccoli (afrenset)
1 pakke Philadelphia sweet chili 10% (200g – 155 kcal pr. 100g)
250 ml Milda 4% til madlavning
330g grønlandske rejer
Salt, peber & chiliflager
15g citronsaft
4g revet citronskal (økologisk naturligvis)
20g frisk persille
10g Becel vegetabilsk olie

Fremgangsmåde

Blend blomkål i en foodprocessor – det skal være lige så fint som ris.

Blomkålsris

Hak løg og hvidløg fint.
Skær champignon i skiver
Skær broccoli i mindre buketter.
Skær squash i mindre stykker.
Varm olien op & svits løg + hvidløg, til løgene er blanke.
Tilsæt champignon og squash – lad stege i et par min.
Tilsæt blomkålsris, vend godt rundt & lad stege i et par min.
Tilsæt Milda & Philadelphia, rør godt rundt.
Krydr med 2 tsk. peber & 2 tsk. salt.
Kom broccoli i & lad simre i 15-20 min.

Pres rejerne fri for væske & svits på en virkelig varm slip-let-pande.
Krydr rejerne med 1 tsk. chiliflager.
Kom rejerne over i blomkålsblandingen.
Smag til med salt, peber, chiliflager & citronsaft. Jeg brugte yderligere 2 tsk. peber, 2 tsk. salt & 2 tsk. chiliflager.
Drys med frisk persille & revet citronskal ved serveringen.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.