Grønlangkål


Opskrift på velsmagende, sund grønlangkål - med kun 57 kalorier pr. 100g.

Grønlangkål

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 57
Kulhydrater: 48 %
Proteiner: 15 %
Fedt: 37 %


Ca. 3 portion(er)
Ca. portions størrelse: 188 g
Ca. 107 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Udgivet i november, 2013
Opdateret i august, 2021

Så er der grønkål i kæmpe bunker – pakket pænt ned i en lækker grønlangkål…

Ingredienser

200g frisk grønkål
30g Becel pro-activ
30g fuldkornshvedemel (319kcal pr. 100g)
150 ml skummetmælk
150 ml kogevand (HUSK AT GEMME DET, når vandet hældes fra kålen)
50 ml Oma til madlavning (tidligere Milda) 4%
Salt, peber, revet muskatnød.

Fremgangsmåde

Skær de groveste ribber fra grønkålen.
Kog en gryde op med letsaltet vand.
Kog kålen i 10 min., hæld vandet fra (HUSK AT GEMME 150 ml), og lad kålen dryppe godt af.
Hak grønkålen fint.
Smelt Becel i en gryde & rør melet godt ud i.
Tilsæt kogevandet + skummetmælken, og pisk til.
Lad saucen koge ind, til den er godt jævnet (tyk), og tilsæt herefter Oma.
Smag til med krydderierne, jeg brugte ca. 2½ tsk. salt/peber + 1 tsk. revet muskatnød.
Når saucen er helt tyk igen, tilsættes den finthakkede kål & den varmes op.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.