En vel sagtens traditionel dessert, lavet på ganske utraditionel vis. Nogle gange handler det bare om at tænke ud af boksen, og det blev super lækkert, virkelig mættende – og top-sundt…
Ingredienser
150g grov pæregrød med perlebyg
125g sød rødbedemos (se nedenfor)
65g vaniljeskyr (se nedenfor)
10g groft hakkede mandler, ristet på en tør pande.
Sød rødbedemos
105g kogte rødbeder, blendet til mos (se i denne chokoladekage, hvordan jeg angriber rødbederne)
5g chiafrø
2 spsk. Perfect Sød fra Easis
1½ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
Rør det hele sammen.
Vaniljeskyr
60g Levevis skyr
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
1 tsk. Perfect Sød fra Easis
½ tsk. citronsaft
Rør det hele sammen
Samling af desserten
Kom halvdelen af rødbedemosen ned i bunden af to glas.
Fordel den grove pæregrød ovenpå.
Kom det sidste rødbedemos oven på pæregrøden, & top af med vaniljeskyr + ristede mandler.
Hvis rødbedemos er for meget for dig – uanset for sød & fin den er, kan den jo blot udelades – så bliver det lidt mere som en traditionel gammeldags æblekage…