“Gammeldags” pærekage med sød rødbedemos og vaniljeskyr

En vel sagtens traditionel dessert, lavet på ganske utraditionel vis. Nogle gange handler det bare om at tænke ud af boksen, og det blev super lækkert, virkelig mættende – og top-sundt…

"Gammeldags" pærekage med sød rødbedemos og vaniljeskyr

150g grov pæregrød med perlebyg
125g sød rødbedemos (se nedenfor)
65g vaniljeskyr (se nedenfor)
10g groft hakkede mandler, ristet på en tør pande.

Sød rødbedemos

105g kogte rødbeder, blendet til mos (se i denne chokoladekage, hvordan jeg angriber rødbederne)
5g chiafrø
2 spsk. Perfect Sød fra isis
1½ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)

Rør det hele sammen.

Vaniljeskyr

60g Levevis skyr
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
1 tsk. Perfect Sød fra isis
½ tsk. citronsaft

Rør det hele sammen

Samling af desserten

Kom halvdelen af rødbedemosen ned i bunden af to glas.
Fordel den grove pæregrød ovenpå.
Kom det sidste rødbedemos oven på pæregrøden, & top af med vaniljeskyr + ristede mandler.

Hvis rødbedemos er for meget for dig – uanset for sød & fin den er, kan den jo blot udelades – så bliver det lidt mere som en traditionel gammeldags æblekage…

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 75
  • |
  • Proteiner: 3g
  • |
  • Kulhydrater: 14g
  • |
  • Fedt: 1g

Ca. 2 portion(er) , med 188 kalorier pr. portion på ca. 250g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: