Frokostsnegle med kylling & friskost

Lækre frokostsnegle – lige til at have med på farten! De vil sikkert også klæde en god brunch…

Frokostsnegle med kylling & friskost

Dej

25g chiafrø
80 ml. vand
200 ml. lun kærnemælk
35g gær
5g Lene Hansson Agavesirup fra Urtekram
1 æg
8g valnøddeolie
20g Psyllium fra finax (se billede længere nede)
130g hvedemel
120g fuldkornshvedemel (+20 til æltning/rulning)
1 tsk. natron
½ tsk. salt

Fyld

100g Philadelphia Sweet Chili
100g Cheasy skyr
½ tsk. salt
½ tsk. knust spidskommen
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. peber
100g kyllingefilet (pålæg, 100 kcal pr. 100g)

Kom chiafrø & vand i en skål, rør godt rundt så alle chiafrø er dækket af vand & ikke bare flyder ovenpå. Lad det trække i 15-30 min., indtil det er én samlet (mystisk) masse.
Tilsæt den lune mælk & opløs gæren i blandingen.
Rør sirup, æk & valnøddeolie ud i blandingen.
Ælt det nu sammen med psyllium, hvedemel, de 120g fuldkornshvedemel, natron og salt.
Lad dejen samle sig tildækket i 30 min., så opsuger psyllium væsken & dejen bliver til at arbejde med.
Rør fyldet (på nær kyllingen) sammen, & stil på køl.
Rul dejen ud i 32×40 cm. ca. Brug den ekstra fuldkornshvedemel til udrulningen, men gem lidt af det til selve rulningen af “rouladen”.
Smør fyldet ud over dejen, skær kyllingebryst i strimler & fordel godt.
Rul rouladen sammen & skær til 18 snegle. Lig dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 45 min.
Pensl med vand & bag ved 220g alm. ovn i 20-25 min. De er færdige når dejen lyder hul, når der bankes på dem.

Frokostsnegle, udrullet og med fyld

Frokostsnegle, udrullet og med fyld

Frokostsnegle, udrullet og med fyld + kylling

Psyllium finax
Psyllium – købt i SuperBest, tilvalgt frem for mit normale bruger af fiberHUSK, da der er færre kalorier i, men samme mængde fibre.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 188
  • |
  • Proteiner: 11g
  • |
  • Kulhydrater: 26g
  • |
  • Fedt: 4g

Ca. 18 portion(er) , med 86 kalorier pr. portion på ca. 46g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: