Friskost-kartofler

Man behøver ikke at bade i fløde, for at få nogle lækre kartofler til aftensmad. Det kan gøres meget sundere & langt mere smagfuldt, hvis bare man tænker lidt ud af boksen…

Friskost-kartofler

500g kartofler (enten nye med skræl, eller skrællede)
90g rødløg
150g Philadelphia Sweet Chili (eller anden friskost med 155 kcal pr 100g)
270 ml. skummetmælk
2 tsk. salt
2 tsk. peber
1 tsk. chiliflager fra Urtekram
1 tsk. hvidløgspulver fra Urtekram

Skær kartoflerne i TYNDE skiver (maks 3 mm.) – brug evt. et mandolinjern & pas på fingrene…
Kog kartoffelskiverne i 10 min, i saltet vand.
Skær rødløg i TYNDE skiver – brug evt. mandolinjern.
Fordel kartofler & løg lagvist i et mindre ovnfast fad.
Kom Philadelphia i en skål & rør krydderier i.
Tilsæt 50 ml. skummetmælk & pisk godt op.
Tilsæt derefter 100 ml. skummetmælk & pisk godt.
Tilsæt resten af mælken & sørg for at det hele er pisket godt sammen. Grunden til at al mælken ikke bare piskes i med det samme, er at det kan være svært at få pisket friskosten ordentlig i.
Hæld ostesovsen over kartofler/løg & varm i ovnen ved 180g varmluft i ca. 35 min.

Friskost-kartofler

Friskost-kartofler

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 86
  • |
  • Proteiner: 3g
  • |
  • Kulhydrater: 14g
  • |
  • Fedt: 2g

Ca. 4 portion(er) , med 198 kalorier pr. portion på ca. 2g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: