Frisk blåbærkage med frugtmos og marengs


Opskrift på frisk blåbærkage, med kun 135 kalorier pr. 100g.

Frisk blåbærkage med frugtmos og marengs

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 135
Kulhydrater: 78 %
Proteiner: 12 %
Fedt: 10 %


Ca. 8 portion(er)
Ca. portions størrelse: 69 g
Ca. 78 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Emneord: Kalorielet
Udgivet i maj, 2013
Opdateret i august, 2021

Lækker-frisk blåbærkage med frugtmos & marengs på toppen – smager af sommer (og solen skinnede da lidt i går, da jeg bagte kagen)…

Ingredienser – kage

1 æg
8g revet citronskal
20 ml friskpresset citronsaft
50 ml skummetmælk
30g skyr fra Levevis
50g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
20g fiberfin
5g loppefrøskaller fra Urtekram
65g Perfect Fit fra Easis
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
½ tsk. natron
125g friske blåbær

Ingredienser – frugtmos

40g æblepuré (jeg bruger noget jeg har fundet i en helse-biks, med kun 34 kcal pr. 100g. Det kan selvfølgelig erstattes af æblegrød-/mos, som er blendet til puré – dog ændrer kalorie beregningen sig)
50g friske blåbær
10 ml friskpresset citronsaft
2 tsk. Perfect Sød fra Easis
3g kartoffelmel

Ingredienser – marengs

40g æggehvide
50g stevia sugar fra Dan Sukker
½ tsk. eddike

Fremgangsmåde

Pisk æg, citronskal, citronsaft, skummetmælk og skyr godt sammen.
Tilsæt de tørre ingredienser & sørg for at få det pisket godt.
Vend forsigtigt blåbær i dejen.
Beklæd en springform med bagepapir, jeg brugte en lidt mindre (17cm i diameter) springform, hvis du bruger en større skal kagen bage lidt mindre.
Bages ved 180g varmluft i 20-25 min. – kagen skal være godt hævet & gylden på toppen.

Imens kagen bager hældes blåbær & æblepuré i en gryde.
Varm frugten op & sørg for at få most blåbærene ud.
Bland citronsaft & Perfect Sød i en skål – rør kartoffelmel ud i det & rør det i den varme frugtmos.
Stil på køl.

Når frugtmosen er på køl, kommes æggehviden i en skål.
Tilsæt eddike & giv det hele et godt pisk.
Tilsæt halvdelen af stevia sugar & pisk fuldstændig stift.
Vend det sidste stevia sugar forsigtigt i blandingen.

Efter kagens første bagetid, tages den ud af ovnen.
Smør frugmosen forsigtigt på & dæk til med marengs.
Bages færdig i 20-25 min. NEDERST i ovnen, på 180g alm. (IKKE VARMLUFT).

Desværre så blev marengsen ikke helt så sprød som jeg kunne ønske, jeg havde ellers håbet på at der endelig var et godt alternativ til alm. sukker. Jeg har forsøgt mig med et flormelis/sukrinmelis mix tidligere, men det blev heller ikke helt sprødt…
Men det smager ikke desto mindre stadig rigtig godt, så lad jer ikke afskrække af at marengsen ikke er helt sprød!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.