Fish masala


Opskrift på top-lækker, spicy fisk, med kun 47 kalorier pr. 100g.

Fish masala

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 47
Kulhydrater: 36 %
Proteiner: 38 %
Fedt: 26 %


Ca. 4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 425 g
Ca. 199 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i april, 2014
Opdateret i august, 2021

Jeg elsker fisk – men nogle har et lidt anstrengt forhold til dem. Derfor er denne ret en rigtig god idé – garanteret benfri & sund…

Ingredienser

10g Becel vegetabilsk olie
3 spsk. garam masala
150g hakket rødløg
15g finthakkede hvidløg i krydderolie
20g finthakket, frisk grøn chili
20g revet, frisk ingefær
½ dl vand
2 tsk. salt
1 ds. hakket tomat
200 ml. Oma til madlavning (tidligere Milda) 4%
300g æbler i både (de behøver ikke at blive skrællet)
580g Pangasius fra Nordic Seefood (hvid fisk på frost, med kun 50 kcal pr. 100g – købt i Føtex (også set i Fakta). Anden hvid fisk kan også bruges, men så ændrer kalorieberegningen sig)

Fremgangsmåde

Varm olien op & svits garam masala i ½ min.
Tilsæt løg, hvidløg, chili, ingefær & vand – svits i godt 3 min.
Tilsæt salt & hakket tomat – bring i kog under omrøring. Lad koge under låg i 3 min.
Tilsæt Oma, æblebåde & fisk (skåret i halve fileter) – rør forsigt rundt.
Kog op & lad simre under låg (uden omøring) i 10 min.

Servér f.eks. med squash-spaghetti (jeg brugte min spiralizer) – ikke med i kalorieberegningen.

Fish masala

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.