Citronspecier


Opskrift på friske julesmåkager uden sukker og æg, på 332 kalorier pr. 100g.

Citronspecier

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 332
Kulhydrater: 44 %
Proteiner: 6 %
Fedt: 50 %


Ca. 60 portion(er)
Ca. portions størrelse: 5 g
Ca. 17 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Emneord: Jul
Udgivet i december, 2012
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

125g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
25g fiberfin
50g Perfect Fit fra Easis
¼ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker), eller korn fra ¼ vaniljestang
110g Becel pro-active (stuetemperatur)
Skal (2g) & saft (25g) fra ½ økologisk citron

Citronspecier - ingredienser

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser & citronskal sammen.
Tilsæt citronsaft & Becel – rør godt sammen.
Sørg for at samle dejen godt med hænderne.

Citronspecier - dej

Rul nu dejen ud imellem to stykker bagepapir – så er du sikker på at dejen ikke farer rundt & sætter sig fast steder du ikke ønsker.

Citronspecier - udrulning

Udstik forme af dejen, saml kanterne sammen & rul ud & udstik igen – indtil der ikke er mere dej tilbage.
Kom småkagerne på en bageplade med bagepapir.

Citronspecier - udstikning

Bages midt i ovnen på 180g (ikke varmluft) i ca. 12-16 min.
Opbevares i en god kagedåse.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.