Chokolade smørepålæg (uden tilsat sukker)

Det smager fantastisk, mætter super godt, er proppet med fibre, vitaminer, de sunde fedtsyrer, OG er nemt at lave – what’s not to love…

Chokolade smørepålæg (uden tilsat sukker)

445g moden avocado (ca. 4 stk. i mellem str.)
100g Irmas Mørk Chokolade 85% (570 kcal pr. 100g)
15g FiberSirup Gold
30g fedtfattig kakao fra Urtekram (310 kcal pr. 100g)
25g friskpresset limesaft (1 lime)
7g Perfect Sød fra Easis (sært tal, men jeg smagte mig frem)

Hak chokoladen groft & kør det herefter så fint som muligt i en foodprocessor – husk at skrabe kanterne i skålen fri, chokoladen kan godt sætte sig lidt der.
Befri avocadoer for skal og sten & kom dem, sammen med resten af ingredienserne ned til chokoladen i foodprocessoren.
Og SÅ skal der køres – jeg lod min foodprocessor køre i godt 10 minutter, hvor jeg med jævne mellemrum i starten sørgede for at skrabe det fri som satte sig fast i bunden, og sørgede for at alle avocado stykker blev kørt helt til mos. Min blanding var faktisk lidt lun, bare af at blive kørt rundt… Massen skal være helt glat & blank – uden den mindste antydning af grums/klumper, før det er færdigt.

Kom massen i et syltetøjsglas.

Opbevares på køl – mængden svarer ca. til et alm. str. syltetøjsglas – holdbarheden er på ca. 14 dage ved opbevaring i køleskab.

Chokolade smørepålæg (uden tilsat sukker)

Hvis vi er rigtig uartige, så laver vi lige en hurtig næringsværdi-sammenligning med en mere traditionel nutella:
Næringsværdi pr. 100g: Kalorier: 524 | Proteiner: 5% | Kulhydrater: 44% | Fedt: 50%
Mættet fedt: 21g | Umættet fedt: 9g | Kostfibre: 4.5g | Tilsat sukker: 55g

Beregningerne på denne opskrift er:
Næringsværdi pr. 100g: Kalorier: 226 | Proteiner: 10% | Kulhydrater: 29% | Fedt: 61%
Mættet fedt: 1,5g | Umættet fedt: 8,3g | Kostfibre: 6.5g | Tilsat sukker: 0,59g

Jeg har nævnt det før, men gør det gerne igen… Jeg er tosset med Michelle Kristensen – hun er simpelthen genial til at hitte på skønne, gode sager. Denne gang har jeg arbejdet videre med hendes opskrift på Anti-inflammatorisk “nutella”. I udgangspunktet er min indre petitesse-prinsesse presset, når jeg møder en opskrift hvor ingredienserne ikke er angivet i gram, og så synes jeg at der kunne skrues lidt mere på sundheden & sødmen i opskriften. Selv om det er sundt, skal det jo gerne dække det behov, man ellers forsøger at dække, når man kaster sig over den traditionelle nutella-mad…

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 226
  • |
  • Proteiner: 10%
  • |
  • Kulhydrater: 29%
  • |
  • Fedt: 61%

Ca. Mange portion(er) .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: