Ingredienser
20g chiafrø
3 dl vand
1 stor moden banan (140g)
20g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
10g fiberfin
2 tsk. kanel
1 tsk. Perfect Sød fra Easis
1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
Stil chia frøene i blød i vandet natten over (eller imens du er på arbejde, hvis det skal være en aftensnack).
Det skal blive en underlig slimet grød, så du skal ikke blive nervøs.
Mos bananen godt & bland den i chia-grøden.
Tilsæt mel, fiberfin, kanel, Perfect Sød & bagepulver & rør godt rundt.
Brug en god slip-slet pande & en god olie.
Lav klatterne af ca. 2 spsk. dej.
Lad dem blive gyldne i kanten før du forsøger at vende dem – det kan være lidt svært, men kan sagtens lade sig gøre.
Servér med frisk frugt, yoghurt, marmelade, eller hvad du lige har lyst til (ikke med i kalorieberegningen).
Opskriften er en mindre modificering af “Helse Matilde’s” (som ikke længere har en hjemmeside, derfor kan jeg desværre ikke linke til den) opskrift.
Jeg forsøgte i første omgang at udelade mel & fiberfin + blot at lade frøene ligge i blød i 40 min. – og det blev noget underligt flydende komplet umedgørligt noget, men måske jeg bare havde en dårlig køkkendag…