Brombær-hindbær marmelade

Jeg elsker hjemmelavet marmelade, og det er simpelthen så nemt at lave…

Brombær-hindbær marmelade

500g frosne brombær (Nice ‘n Easy, 42 kcal pr. 100g, købt hos nemlig.com)
200g frosne hindbær (41 kcal pr. 100g, købt i Fakta)
50g citronsaft
150 ml vand
40g Perfect Sød fra Easis
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
40g Grøn Melatin (den sukkerfri)
½ tsk. atamon

Kom bær & vand i en gryde, og lad bærrene tø op.
Tilsæt citronssaft, vand, Perfect Sød og vaniljepulver.
Varm op & lad simre i 10 minutters tid.
Blend igennem med en stavblender (med mindre du ønsker at have hele bær i din marmelade)
Tilsæt melatin (blend evt. efter med stavblenderen), varm op igen & lad det simre videre i 2 minutter.
Tag gryden af varmen & tilsæt ½ tsk. atamon, når det er holdt op med at simre.
Hæld marmeladen på et atamonskyllet glas, luk det omgående & stil på køl.

Marmelade behøver ikke nødvendigvis kun at blive anvendt på brød til morgenmaden, man kan ganske nemt lave en hurtig snack/dessert, ved at vende marmeladen i skyr & drysse med enten ristede nødder, eller som her med lidt rugbrødsknas.
Skyr, brombær-hindbær marmelade og rugbrødsknas med lakrids

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 33
  • |
  • Proteiner: 1g
  • |
  • Kulhydrater: 7g
  • |
  • Fedt: 1g

Ca. mange portion(er) .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: