Brændende kærlighed

Så er det vist på tide at få gjort denne ret lidt sundere. Jeg husker stadig barndommens portioner, der var sovset ind i baconfedt – men det er jo slet ikke nødvendigt at gå i bacon-selvsving (selv om det er lækkert), for at få en ekstremt velsmagende, men kalorielet portion brændende kærlighed…

Brændende kærlighed

100g rå skrællede kartofler
* 330g groftskårne rodfrugter fra “sund fornuft” (frost, 35 kcal pr. 100g)
65g hakket grønkål (frost)
20g cheasy a38 naturel 0,1%
1 lille æble (65g skrællet & skåret i små tern)
45g Steff Houlberg bacontern (270 kcal pr. 100g)
65g kyllingestrimler (“Dit valg”, max 3% fedt fra Fakta, 80 kcal pr. 100g)
Perfect Sød fra isis
Salt & peber

* Jeg er rimelig specifik i mit valg, da jeg synes det er smart at kunne bruge noget af blandingen som mos & løgene til at blive stegt bløde på panden. Hvis du kender til andre rodfrugtblandinger du hellere vil anvende, eller vil bruge friske rodfrugter & løg – så bliver resultatet nok det samme…

Brændende kærlighed - ingredienser

Kog kartoflerne i rigeligt vand.
Sortér løg fra rodfrugtblandingen, de skal steges sammen med bacon & derfor ikke koges & moses.
Efter ca. 10 min. tilsættes rodfrugter & grønkål.
Efter kogning hældes vandet fra & der laves en mos (enten med en stavblender, piskeris eller en moser).
Tilsæt cheasy til mosen & smag til med et par dryp Perfect Sød, salt + peber (jeg brugte 1 tsk. salt & 2 tsk. peber).

Brændende kærlighed - rodfrugtmos

Steg bacon på en god slip-let pande (ikke noget fedtstof på), i 5 minutters tid.
Skær kyllingestrimlerne i mindre stykker
Tilsæt kyllingestykkerne, løgene fra rodfrugtblandingen & æbletern.
Giv et drys peber & steg blandingen færdig.

Brændende kærlighed - steges på panden

Brændende kærlighed

Servér med gode rødbeder (som jeg egentlig burde lave selv, men jeg spiser dem ikke ofte nok), og let dampede gulerødder.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 81
  • |
  • Proteiner: 5g
  • |
  • Kulhydrater: 9g
  • |
  • Fedt: 2g

Ca. 1 portion(er) , med 440 kalorier pr. portion på ca. 543g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: