Bountykugler (uden tilsat sukker)


Opskrift på skønne, perfekte, fiberrige bountykugler, med kun 328 kalorier pr. 100g.

Bountykugler (uden tilsat sukker)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 328
Kulhydrater: 33 %
Proteiner: 20 %
Fedt: 47 %


Ca. 20 portion(er)
Ca. portions størrelse: 26 g
Ca. 85 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage | Snacks
Emneord: "Sundt" slik | Jul
Udgivet i december, 2014
Opdateret i august, 2021

Bounty er nr. 1 på min nydelses-liste – elsker det! Men helt sundt er det jo ikke (selv om det anses som den mindst usunde chokolade-bar, hvis man vel at mærke vælger den med mørk chokolade) – så er det jo heldigt at man selv kan lave en endnu sundere version, fyldt med sunde fibre (hele 10g fibre pr. 100g).

Ingredienser

100g kokosmel fra Coop (610 kcal. pr. 100g)
50g Cocos fiber fra superfruit
220g kondenseret minimælk
150g Mørk belgisk chokolade fra Easis (se længere nede)

Fremgangsmåde

Start med at give kokosmelet en hurtig tur i en minihakker, for at gøre melet en smule finere.
Rør det blendede kokosmel sammen med cocos fiber.
Rør den kondenserede mælk sammen med kokosblandingen.
Tril 20 kugler af massen – hver kugle skal bruge hvad der ca. svarer til en spiseskefuld.
Stil kuglerne på køl, imens chokoladen forberedes.

Lav et vandbad til at smelte chokoladen. Kom 2/3 chokolade i en skål & varm det op til 45-50g (brug et sukkertermometer).
Tag skålen op af vandbadet, tilsæt det sidste chokolade & køl det ned til 28-29g. Så smelter det sidste chokolade med & er med til at nedkøle blandingen.
Varm igen op til 31-32g. Nu er du sikker på at få en fin chokolade, der ikke bliver hvid, grynet eller andet uønskeligt.

Dyb kokoskuglerne i den smeltede chokolade, lig dem enten på bagepapir eller en tallerken med husholdningsfilm på & lad dem køle helt af & dermed stivne helt (evt. i køleskabet).
Jeg smelter altid mere chokolade end jeg reelt har brug for, så er det også nemt at dyppe de sidste kugler – uden at skulle skrabe kanten af skålen. Evt. overskydende chokolade kan enten gemmes i køleskabet – eller bruges til at lave din egen lækre chokolade. Her har jeg valgt at blande nogle hakkede, ristede mandler i det overskydende chokolade (mums!).
Mandel-chokolade

Bountykugler
Bountykugler

Easis har lavet en ny version af deres mørke belgiske chokolade, og jeg så begge varianter i selv samme supermarkede forleden dag. Der er lidt forskel ift. kalorier pr. 100g, til gengæld er der mere kakao i den nyeste version.

Easis, mørk belgisk chokolade

Easis, mørk belgisk chokolade
Den nyeste version er den til højre!

Til sammenligning er næringsværdierne på 100g “rigtig” Bounty Dark følgende:
Kalorier: 488 | Proteiner: 3,7g | Kulhydrater: 55,7g | Fedt: 27,6g

Opbevares på køl, i en lufttæt beholder.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.