Boller med skyr og fibre
Skønne boller, proppet med skønne fiber – super mættende.
100 ml. skummetmælk
20g gær
25 ml. Becel vegetabilsk olie
½ æg (25g)
50g Levevis skyr
½ tsk. salt
½ tsk. Stevia sweet crystal
50g hvedemel *
50g fuldkornshvedemel
30g fiberfin
10g fiberHUSK
½ tsk. natron
20g Spelt-Bageblanding fra Urtekram
Hæld kogende vand over spelt-blandingen & lad trække i 3 min. – hæld vandet fra.
Lun skummetmælken & opløs gæren i mælken.
Tilsæt resten & ælt godt – en bagemaskine eller en el-pisker med dejkroge er at foretrække, da dejen er farligt klistret.
Lad dejen hæve tildækket i 45-60 min.
Form til boller (jeg fik 4 store boller), og lad efterhæve på bageplade med bagepapir i 30 min.
Pensl med vand & bag på 225g alm. ovn i 12 min.
* Jeg ved godt jeg plejer at bruge glutenfri mel – men jeg var løbet tør & gad ikke piske i Super Brugsen efter min favorit-mel…
- Næringsværdi pr. 100g:
- Kalorier: 194
- |
- Proteiner: 6g
- |
- Kulhydrater: 27g
- |
- Fedt: 6g
Ca. 4 portion(er) , med 217 kalorier pr. portion på ca. 112g .
Skriv et svar