Boller i karry

Hvem elsker ikke boller i karry? Og det er slet ikke helt så usundt, som man måske skulle tro…

Boller i karry

Kødboller

500g hakket svinekød 3-7%
65g finthakket rødløg
1 rød chili, skåret i fine små tern
1 æg
1½ tsk. salt & 2 tsk. peber

Rør alt sammen til en lind fars.
Form kødboller af farsen, med en spiseske dyppet i vand.
Kom kødbollerne på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen ved 200g varmluft i 12 min.
Jeg fik 16 kødboller ud af min fars

Karrysauce

10g Becel vegetabilsk olie
2 spsk. karry fra Urtekram
½ tsk. knust spidskommen fra Urtekram
100g fintrevet gulerod
220g fintrevet æble
110g fintrevet rødløg
600 ml. kogende vand
1 tern Knorr Hønsebouillon
150 ml. Oma til madlavning 4% (den tidligere Milda til madlavning, lilla brik)
300g blomkål, skyllet & i buketter
200g broccoli, skyllet & i buketter
150g rød peber i tern
Salt & peber

Varm olien op & kom karry + spidskommen i gryden – vend godt rundt.
Tilføj gulerod, æble & rødløg – vend godt rund & lad små-svitse i ca. 5 min.
Tilsæt kogende vand + bouillonterning.
Lad simre i 10-15 min.
Blend det hele igennem med en stavblender.
Tilføj Oma til madlavning, kog op & smag til med salt + peber.
Tilføj blomkål, broccoli & peberfrugter, lad simre i 5 min. med låg på gryden.
Kom kødbollerne ned i saucen, vend godt rundt & varm op til bollerne er gennemvarme.

Servér med Asian Kitchen nudler.
Hele min portion kom samlet til at være på 450 kalorier…

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 62
  • |
  • Proteiner: 6g
  • |
  • Kulhydrater: 4g
  • |
  • Fedt: 3g

Ca. 4-5 portion(er) .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: