Boller bagt med juice-pulp


Opskrift på top-lækre boller, med kun 133 kalorier pr. 100g.

Boller bagt med juice-pulp

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 133
Kulhydrater: 25 %
Proteiner: 23 %
Fedt: 52 %


Ca. 9 portion(er)
Ca. portions størrelse: 66 g
Ca. 93 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Emneord: Kalorielet
Udgivet i april, 2013
Opdateret i august, 2021

Jeg har købt mig en juicepresser, og den laver ud over en masse fantastisk juice, også en god mængde pulp som naturligvis ikke skal gå til spilde. Derfor valgte jeg at bage nogle boller – de endte med at blive helt fantastiske & jeg glæder mig til at lave variationer, alt efter hvilken slags juice jeg laver.
Juhuuu, lækker juice & skønne boller, der har en dejlig saftig krumme, men en sprød skorpe, proppet med masser af gode sager.

Ingredienser

100 ml lunkent vand
25g gær
250g fromage frais 0,2%
250g juice-pulp*
50g fuldkornshvedemel
25g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
50g grovvalsede Ota havregryn
20g fiberHUSK
20g chiafrø
1 tsk. natron
1 tsk. salt
1 tsk. stevia sugar, Dan Sukker (2g)

* Den pulp der bruges, afhænger naturligvis af hvilken slags juice der er lavet. Til disse boller, da jeg lavede opskriften, var min pulp baseret på gulerødder, æble & appelsin.
Min juicepresser er ekstrem effektiv, hvilket betyder at min pulp er voldsomt tør (sjov sætning at skrive), i fald den pulp du bruger er mere våd i det, så skal der nok tilføjes noget ekstra mel.

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lunkne vand.
Rør fromage frais i.
Tilsæt juice-pulp & rør godt rundt.
Tilsæt resten af ingredienserne & sørg for at få rørt det godt sammen.
Dejen skal være rimelig våd i det – altså klistre fast til din hånd, hvis du vælger at tage fat i den.
Lad nu dejen hvile i 30 min. så opsuger fiberHUSK en del af væsken & dejen bliver til at arbejde med.
Skær dejen i 9 stykker & form til boller.
Pensl med vand & bag ved 175g varmluft i 30-35 min. Bollerne er færdige når de lyder hule, hvis du banker på dem.

Boller bagt med juice-pulp, dejen før hvile
Boller bagt med juice-pulp, før bagning
Boller bagt med juice-pulp

Næringsværdi-beregningen vil helt sikkert ændre sig ift. hvilken slags pulp du bruger, men jeg mener ikke det vil gøre den store forskel – for uanset hvad, så er det her nogle super sunde boller!!!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.