Blåbærkage

Skøn blåbærkage – det er lige før man kommer i forårsstemning…

Blåbærkage

90g Perfect Fit fra isis
90g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
5g lecithin granulat
25g fiberfin
10g fiberHUSK
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
2 æg str. L (115g i alt ca.)
20g Becel pro-activ (smeltet)
1 moden banan (ca. 105g – den skal moses)
50 ml vand
200g blåbær (enten friske eller optøede fra frost)

Bland de tørre ingredienser sammen.
Pisk æg godt luftige for sig selv.
Pisk Becel, banan & vand i æggemassen.
Vend forsigtigt de tørre ingredienser i æggemassen.
Beklæd en springform med bagepapir & hæld dejen i.
Drys blåbær over dejen & lad dem synke lidt ned.
Bages ved 175g (ikke varmluft) i 30-45 min. Jeg brugte en mindre springform & dermed var kagen rimelig høj & skulle have 45 min. Men hold øje med kagen de sidste 10-15 minutters tid.

Blåbærkage

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 142
  • |
  • Proteiner: 4g
  • |
  • Kulhydrater: 17g
  • |
  • Fedt: 4g

Ca. 12 portion(er) , med 78 kalorier pr. portion på ca. 55g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: