Appelsin-chokolade-marcipan muffins


Opskrift på helt fantastiske muffins, med 228 kalorier pr. 100g.

Appelsin-chokolade-marcipan muffins

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 228
Kulhydrater: 22 %
Proteiner: 27 %
Fedt: 51 %


Ca. 7 portion(er)
Ca. portions størrelse: 74 g
Ca. 169 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Emneord: Proteinrig
Udgivet i januar, 2014
Opdateret i august, 2021

Virkelig delikate muffins, de fortjener bestemt en plads på top-ti listen, af muffins – velsmagende, friske, søde & lækre – også selv om de ikke ligger i kalorie-let-kategorien, man skal have lov til at synde en gang imellem, og hvorfor ikke gøre det med noget lækkert hjemmebag…

Ingredienser

35g Becel pro-activ
60g Perfect Fit fra Easis
6g appelsinskal (2 små økologiske appelsiner)
50g Odense Marcipan Orange
Korn fra 1 vaniljestang
1 æg
90 ml friskpresset appelsinsaft (2 små økologiske appelsiner)
100g Levevis økologisk skyr
115g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
10g fiberHUSK
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
50g mørk belgisk chokolade fra Easis, forholdsvist finthakket

Fremgangsmåde

Pisk Becel, Perfect Fit, appelsinskal, marcipan & vanilje sammen.
Pisk æg & appelsinsaft i.
Pisk skyr, mandelmel, fiberHUSK, bagepulver & natron i.
Vend chokoladen i.
Kom dejen i silicone-muffin-forme – jeg fik 7 stk. af mellemstørrelsen.
Bages ved 180g varmluft i ca. 20 min.
Vend muffins ud af formen, lige straks det er muligt at håndtere dem, og lad dem afkøle på en rist.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.