Æggestand

Påsketid = æggetid & de behøver ikke at være af chokolade (allesammen). En simpel opskrift på æggestand, som er skøn, velsmagende og super nem at bikse sammen…

Æggestand

4 æg (210g)
2 dl. skummetmælk
1g Suvida Salterstatning – fordi salt heller ikke er sundt, “50% mindre natrium end almindelig salt” (købt i Føtex)
1g peber (der burde nok være hvid peber, men det havde jeg ikke på lageret)

Pisk æggene sammen med en gaffel.
Pisk mælk og krydderier i.
Hæld æggemassen i en lille alu-form (jeg brugte en 900 ml fra Coop).
Stil formen ned i et ildfast fad med vand i – vandet skal helst gå lige så højt op som selve æggemassen i den anden form.
Kom staniol over alu-formen & prik nogle huller.
Bages i ovnen ved 175 g (alm. ovn) i 45 minutter. Giv det evt. 5 minutter mere uden staniol over til sidst, hvis det stadig virker lidt “løst”.

Æggestand
Før bagning – bemærk vandet om kring alu-formen.

Æggestand
Med staniol-låg.

Æggestand
Efter bagning.

Æggestand
Klar til påskebordet (eller julebordet, når vi kommer til den tid på året…) – eller bare en helt almindelig lækker frokost.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 97
  • |
  • Proteiner: 37%
  • |
  • Kulhydrater: 13%
  • |
  • Fedt: 50%

Ca. 12 portion(er) , med 34 kalorier pr. portion på ca. 35g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: