Æblemos med vanilje

Æblemos med vanilje

1½ kg æbler
1 vaniljestang
1 dl vand
Evt. et par dryp Perfect Sød fra isis

Skræl æblerne, fjern kernehus & skær i mindre stykker.
Skær vaniljestangen op & halvér den.
Kom det hele i en gryde, kog op & lad simre i ca. 15 – 25 min. – alt efter størrelsen på æblestykkerne, og/eller hvor moste du ønsker dem.
Rør rundt af og til, for at holde øje med hvor moste æblerne er.
Du kan evt. slukke for komfuret de sidste 5 min. og bruge eftervarmen.

Fisk vaniljestænger op & skrab evt. resterende kerner ud i mosen.
Smag evt. til med Perfect Sød, hvis æblerne er meget sure.

Æblemos med vanilje - i gryden

Spis mosen som den er, stil den på køl, frys den ned, eller brug den i stedet for fedtstof i en lækker kage (f.eks. disse lækre kanelsnegle).
Æblemos kan erstatte op til 75% fedtstof i visse kager!

En portion æblemos på 175g med 10g Cheasy Vanilje 0,1% & 2g hakkede hasselnødder, giver 104 kalorier.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 50
  • |
  • Proteiner: 0
  • |
  • Kulhydrater: 13g
  • |
  • Fedt: o

Ca. 8 portion(er) , med 88 kalorier pr. portion på ca. 175g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: