Æble-bryde-snegle

Hjemmebagte snegle er noget af det bedste, især når det er lækre, snaskede, bløde & søde snegle…

Æble-bryde-snegle med æble-chia topping

200 ml lun skummetmælk
35g gær
5g Perfect Sød fra Easis
8g smeltet smagsneutral kokosolie fra Urtekram
5g FiberSirup Gold * (naturlig, sød sirup, med nyttige fibre – se nærmere nedenfor)
1 æg (50g)
125g fuldkorns hvedemel Øland (318 kcal pr. 100g, Grube & Meyer – kan erstattes af hvid hvede fra Amo som også er fuldkorns hvedemel)
135g ølands hvedemel (flere kostfibre, mere protein, købt i Rema1000). HOLD 10g tilbage til udrulningen
15g Psyllium fra Finax

350g Æble-hindbær-chia topping (alm. æblemos kan også anvendes, men så ændrer beregningerne sig)
10g kanel

20g skummetmælk til pensling

Opløs gæren i den lune skummetmælk.
Tilsæt Perfect Sød, kokosolie, FiberSirup og æg – rør godt rundt.
Tilsæt de to slags mel + psyllium, og SÅ skal der røres. Jeg gav dejen 10 minutter i røremaskinen – de sidste 5 minutter for fuld turbo!
Lad dejen hæve lun og tildækket af et fugtigt klæde i en time – vær ikke bekymret over at dejen er pænt klistret, fibrene opsuger væsken i løbet af hævningen, så dejen bliver nem at arbejde med.
Brug nu de tilbageholdte 10g mel til at rulle dejen ud, 50x40cm.
Smør æble-chia topping på & drys med kanel.
Tril dejen sammen til en roulade og skær den i 8 lige store stykker.
Stil stykkerne på højkant i en springform med bagepapir – giv god afstand, dejen hæver ret godt til.
Lad hæve igen, lunt & tildækket i en time.
Pensl med skummetmælk.
Bag ved 180g alm. ovn i ca. 35 minutter. Dejen skal lyde hul, og være let gylden – så er sneglene klar.
Tag hele snegle-kagen ud af formen, og lad afkøle på en bagerist.
Og så er det ellers bare at bryde snegle….

Æble-bryde-snegle med æble-chia topping
Sneglene før hævning.

Æble-bryde-snegle med æble-chia topping
Sneglene efter hævning.

Æble-bryde-snegle med æble-chia topping
Sneglene efter bagning, i springformen.

Æble-bryde-snegle med æble-chia topping

Æble-bryde-snegle med æble-chia topping

* FiberSirup kan købes i helsekostbutikker, på nettet eller i din lokale Matas. Jeg fik min lokale Matas til at bestille det hjem i sortiment.
Jeg har i øvrigt lige spottet begge slags FiberSirup i den lokale SuperBrugsen…

FiberSirup

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 150
  • |
  • Proteiner: 19%
  • |
  • Kulhydrater: 75%
  • |
  • Fedt: 6%

Ca. 8 portion(er) , med 165 kalorier pr. portion på ca. 110g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: